Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
RENAULT THALIAÁr: 749.000 Ft -
SKODA OCTAVIA COMBI 1.5TSI ACTÁr: 4.297.000 Ft -
FORD TRANSIT CUSTOM 2.2 TDCiÁr: 6.524.400 Ft -
MERCEDES-BENZ VITO 119 CDI BLUETEC TOURÁr: 10.997.000 Ft -
NISSAN JUKE 1.0 DIG-T N-CONNECTAÁr: 7.997.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLF VII SPORTSVAN 1.4TSIÁr: 6.347.000 Ft -
PEUGEOT 607Ár: 700.000 Ft -
BMW X3 XDRIVE20D XLINE AUT.Ár: 8.597.000 Ft -
BMW 225XE ADVANTAGE AUT. MAÁr: 9.395.000 Ft -
SUZUKI VITARA 1.6 GL 4WD MAGYAÁr: 5.297.000 Ft -
NISSAN QASHQAI 1.2 DIG-T N-CONNEÁr: 7.497.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSAT 2.0TDI BMT BUSINESÁr: 6.347.000 Ft